Taiteen edistämisen päivää juhlitaan Kuopiossa aamusta iltaan, monenlaisen toiminnan merkeissä.

Aamupäivällä käynnistyvät yllätystempaukset, joita on luvassa kaupungilla yllättävissä paikoissa, keskellä ihmisvilinää klo 10 ja 14 välillä – pidä siis silmät auki! Tempauksissa jaetaan myös kutsua illan kaikille kuopiolaisille avoimeen tapahtumaan Kulttuuriareena 44:een!

Päivän aikana Kuopion torille rakentuu nuorten toimesta Kortteliaarteita-teos, jonka materiaalina nuoret käyttävät lähiympäristöstään löytämiään esineitä ja asioita.

Illalla avautuu nuorten kanssa toteutettu ja kaikille avoin tapahtuma Kulttuuriareena 44:ssa, jossa ohjelmassa paljon erilaista toimintaa nuorille ja nuorenmielisille klo 16-20

Katutaidetta tarjoillaan teosjulkistuksen merkeissä, kun nuorten ja Urbaani ry:n taiteilijoiden yhdessä tekemä katutaideteos paljastetaan yleisölle. Katutaiteesta kiinnostuneet pääsevät kokeilemaan katutaidetekniikoita myös kaikille avoimessa työpajassa.

Katutanssia nähdään Urban Moves ry:n ryhmien esittämänä ja näytöksen jälkeen stage on vapaa kaikille tanssin ystäville yhteiseen jamitteluun – tyyli on vapaa! Tanssitunnelmaa on kohottamassa DJ.

Taidekahvila on auki koko tapahtuman ajan talon toisessa kerroksessa ja listalla on nuorten itsensä suunnittelemia taideannoksia, perinteistä pullaa ja kahvia unohtamatta.

Lisätietoja:
Laura Arala, lasten- ja nuortenkulttuurin läänintaiteilija
Itä-Suomen aluetoimipiste
laura.arala@taike.fi
0295 330 884

Kuopio

 

Kuopio

 

 

 

 

 

Kuopio

Katutaideyhdistys Urbaani ry edistää katutaidetta Kuopion seudulla.

 

Address

Our Address:

Kauppakatu 44, Kuopio

GPS:

62.89133866619441, 27.6725330067394

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-