Arktisissa olosuhteissa toimivan Katukulttuuriyhdistys Transcentendin nuoret taiteilijat valtaavat hetkeksi Rovaniemen teatterin suuren näyttämön tuoden lavalle tuulahduksen break-dancea, afroa, graffiteja ja dj-kulttuuria. Klo 18 alkavassa esityksessä nähdään otteita syksyn mittaan pidetyistä nuorten työpajoista ja päästetään katutaiteilijat irti! Ryhmä on ohjannut oman kokonaisuutensa itse ja tuo sen nyt osaksi isompaa tapahtumaa.

Yhteensä noin 200 lasta ja nuorta esiintyy rakastetussa UNICEF-hyväntekeväisyysjuhlassa. Musiikkia, laulua, sirkusta, tanssia ja teatteria lavalle vyöryttävä esitys ilahduttaa katsojia ja muistuttaa lasten oikeuksista. Lapset ja nuoret ovat rovaniemeläisten taidekoulujen, päiväkotien ja koulujen oppilaita. Katutaiteen tekemiseen osallistuvat myös rovaniemeläiset peruskoululaiset, jotka tuovat teatterin aulaan ja pihalle lasten oikeuksista innoituksensa saaneita patsaita ja lippuviirejä.

Kokonaisuuden ohjaajana toimii Hannu Friman. Tatu Kantomaa vastaa musiikillisesta ja äänellisestä kokonaisuudesta ja Riikka Vuorenmaa valosuunnittelusta. Tapahtumaa koordinoi lasten- ja nuortenkulttuurin läänintaiteilija Mette Ylikorva. Mukana Rovaniemen tapahtumassa ovat kulttuurisen moninaisuuden läänintaiteilija Mertsi Lingren ja lastenkulttuurin läänintaiteilija Tittamari Marttinen.

Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus, Rovaniemen UNICEF -vapaaehtoisryhmä, Rovaniemen kaupunki ja Joulupukki.

Liput: 25/20 euroa. Tapahtuman tuotto osoitetaan UNICEF-keräyskohteeseen. Liput teatterin lipunmyynnistä.

Rovaniemi

Kuva: Urbaani ry

Lisätietoja:

Mette Ylikorva, lasten- ja nuortenkulttuurin läänintaiteilija
Lapin aluetoimipiste
mette.ylikorva@taike.fi
0295 330 855

Address

Our Address:

rovaniemi

GPS:

66.50384134828495, 25.72852538191887

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-